Pikkupoika

2.10.2016


Tällainen tämä mun lauman uusin jäsen nyt sitten on! Hän on lyhytkarvainen chihuahua nimeltä Paju. S. 6.8.2016.

Saattaa tulla jotenkin yllätyksenä tämä rotuvalinta kun oon aina ollut näkyvämmin isojen rotujen fani, mutta kyllä oon muistaakseni täälläkin maininnut että pikkukoiran hankinta on ollut mielessä ja että chihu on yksi mun lempiroduista.

Paju on tällä hetkellä luonteeltaan 50% herkkä nössöpallero ja 50% uhkarohkea vilkasliikkeinen vintiö joka tykkää esim. kiivetä syliin jos istahdan lattialle (ja siitä matka jatkuisi vielä olkapäälle jos vaan päästäisin!). Se myös tykkää omasta äänestään kovasti ja ilmaisee mielipiteensä jos sanottavaa on - ei niinkään hauku, mutta kitisee..

Peppi ja Pihla ovat molemmat aika hämmentyneitä ja vähän kauhuissaankin, mutta rauhallista tutustumista kun harjoitetaan niin kyllä yhteiselo alkaa sujumaan. Aika jännää että Pihlakin välttelee pentua, yleensähän se tykkää tutustua naperoihin. Veikkaan että se johtuu tuon pennun pienestä koosta, Pihla ei ole koskaan ennen nähnyt noin pientä elukkaa eikä ehkä siksi oikein tajua että mikä hitto se oikein on.

Pari päivää sitten Paju kävi veljensä kanssa pentutarkastuksessa. Vaikka Paju on vähän itkupilli, niin tällä lääkärireissulla se oli reipas poika eikä ihme kyllä vänissyt yhtään edes silloin kun siru "asennettiin"!

Tarkastuksessa varmistui se minkä olin oikeastaan jo huomannutkin: Pajulla on purentavika, yläpurenta. Lääkärin ohjeistuksen mukaan sitä seurataan ja rokotuskäynneillä lääkäri taas tarkastaa tilanteen. Jos purenta alkaa aiheuttamaan ongelmia pennun kasvaessa, niin voipi olla että jonkinlainen hammasremontti on tehtävä kun ikää on enemmän. Sitä mietitään silloin, nyt kuitenkin vietetään ihan perus pentuarkea.

2 kommenttia:

  1. Ihana! :) Saa nähdä koska kerkeen tulla kattoon sun laumaa. :D

    VastaaPoista
  2. Onnea pennusta! Pikkukoirat on ihania!

    VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs