Jussipaidat testissä

3.3.2017


Yhteistyössä: Jussipaita.com
Koirien paidat (ja joissain kuvissa näkyvät kaulapannat) saatu osana yhteistyötä


Meidän blogin ensimmäinen yhteistyöpostaus! Innolla lähdin mukaan kun näin kivoja tuotteita pääsimme testailemaan (tai siis koirat pääsivät, omistaja tarkkaili ja kirjasi tulokset! 😄).
Jaan ensin ajatukseni paidoista tuotearvostelun merkeissä, sen jälkeen siirrytään kuviin, joita on kertynyt ihan kivasti. 😊


Taustatietoa
Jussipaita.com myy nimensä mukaisesti Jussipaitoja, pienellä twistillä tosin: nämä paidat on tarkoitettu koirille! Hauska idea, ja paidat ovatkin saaneet paljon huomiota osakseen.
Paidat ovat pääosassa, mutta niiden lisäksi löydät kaupasta myös tyylikkäitä kaulapantoja ja talutushihnoja.

Mikäli Jussipaita ei ollut ennestään tuttu vaatekappale, se on erityisesti Etelä-Pohjanmaalla suosittu villapaita jota koristaa vinoneliökuviointi.
Sivustolta löytyy myös infosivu, joka kertoo mistä on kyse:

Kotimaista kulttuuriperinnettä
Jussipaidan historia ulottuu yli sadan vuoden taakse, jolloin paita tuli tunnetuksi Harri Jussin rooliasuna menestysnäytelmässä. Kaunis pohjalainen kuosi on sittemmin valloittanut vuosien varrella sydämet ympäri Suomea. Jussipaidan ajaton muotoilu on erinomainen osoitus siitä, kuinka klassikkokuosit jaksavat ihastuttaa meitä suomalaisia vuodesta toiseen.
Lähde: Jussipaita Original™ - Klassikkoneule koirille


Ulkonäkö, materiaali
Paitoihin on onnistuttu tuomaan Jussipaitojen henki, nämä koirien versiot ovat hyvin uskollisia alkuperäiselle neuleelle. Jälki on tarkkaa, paidat tuntuvat ja näyttävät hyvälaatuisilta.

Kuviohan on juuri sellainen kuin sen pitää kunnon Jussipaidassa ollakin! Ihan kotiseutuylpeys valtaa mielen. 😍
Klassikkovärin (luonnonharmaa + viininpunainen) lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi raikkaan pinkkivalkoinen Karkkipaita-versio.

Paidan malli/rakenne on sinänsä aika simppeli, en keksi siitä mitään erikoista kommentoitavaa. Parhaiten se peittää rintaa + selkää. Lisäpisteitä tulee kuitenkin siitä, että mallissa on jo lähtökohtaisesti otettu huomioon uroskoirat ja täten paitaa ei tarvitse lähteä itse muokkaamaan jotta poikienkin vessahommat onnistuvat paitaa sotkematta.

Kokovalikoima: XXS-XXL.

Materiaali on akryyliä. Monilla saattaa olla ennakkoluuloja kyseistä materiaalia kohtaan, mutta näissä paidoissa se toimii oikein hyvin.
Kuten sivuston UKK-osastolla mainitaankin, keinokuidun etuihin kuuluu muun muassa helppohuoltoisuus.
Paju ehti jo sotkemaan paitansa selkäpuolta jossain, pesin paidan käsin (paidat voi toki pestä myös pesukoneessa 30 asteessa, ks. tarkemmat pesuohjeet) eikä sen väreille taikka muodolle käynyt kuinkaan.

Näillä paidoilla on muuten 100% tyytyväisyystakuu josta voit lukea lisää täällä.


Lämmittääkö paita?
Peppi oli luotettavin seurattava kun paitojen lämpöominaisuuksia tutkin, sehän on oikeastaan aina ollut hyvin kylmänarka ja ilmaisee kropallaan selkeästi mikäli se palelee.
Pihlan en ole nähnyt palelevan ikinä ja Paju taas perinteiseen chihutyyliin saattaa välillä täristä ja näyttää kovin surkealta vaikkei mitään hätää olisikaan...

Hyvin iloisesti Peppi on kipittänyt menemään paitansa kanssa pakkasella vaikka melko ikävää tuultakin on ollut välillä. Voin kertoa, että tuo daami ei kylmässä niin pirteästi liikkuisi jos paita ei sitä lämmittäisi ollenkaan. Paidan alle kurkatessa alaselän karvat eivät ole olleet pystyssä (palelemisen merkki) ja kädellä pystyy tuntemaan että lämpöä on tuotettu.

Sovelsin Jussipaitoihin samaa systeemiä kuin muihinkin samantyyppisiin vaatteisiin: kun pakkasta alkaa olla oikein kunnolla, mantteli tulee käyttöön ja paita jää sen alle lisälämmikkeeksi.
Sivustolla myös suositellaan samaa, sillä näitä paitoja ei ole tarkoitettu ihan kovimmilla paukkupakkasilla käytettäviksi sellaisenaan, vaan silloin on parasta laittaa sen päälle vielä jotain paksumpaa.


Paidat tositoimissa
Koirat ovat testailleet paitoja monenlaisissa tilanteissa.
Myös Pihla on osallistunut testailuun vaikkei varsinaisesti vaatetusta kaipaakaan (tosin sen karvanlähtö alkoi kesken kaiken, eli voidaan ajatella että ehkä sekin sai paidasta hyötyä irti kun pakkasia kuitenkin tuli vielä 😄). Se ilmeisesti vähän kapinoi paitaa vastaan aluksi, piehtaroi tuplasti enemmän kuin yleensä  😂, mutta lopulta sitten tottui siihen. Oikea draamakuningatar.

Isojen koirien malli (testaajina isot seropit Peppi ja Pihla, sama koko molemmilla: XXL) on saanut kunnolla kyytiä. On ollut päätöntä juoksemista, rajuja painileikkejä sekä myös rauhallisempia remmilenkkejä.

Kun nämä tytöt pääsevät kunnolla vauhtiin, niin sitten mennään ja lujaa. Paidat ovat osoittaneet olevansa hyvinkin joustavia ja kestäviä, ne ovat selvinneet ehjinä monista riehumistuokioista. Kestävyys on mahtava ominaisuus, sillä Pepillä on joskus ollut sellainenkin paita joka lähti ihan surutta purkautumaan kun Pihla sitä vähän tassulla huitaisi.. Näiden kanssa moista ei tarvitse pelätä.

Joitain ongelmakohtia tuli vastaan isojen koirien menoa seuratessa:
Kaula-aukko antaa periksi, hurjimmissa vauhdeissa se venyy liikaa ja koko paita alkaa valumaan alaspäin. Kauluksen materiaali voisi siis olla vankempaa tekoa.
Kävelylenkeillä tätä ei tapahdu, eikä kaulus veny lopullisesti vaan pyrkii palautumaan alkuperäiseen muotoonsa kun saa levätä.

Selän päältä paidan takaosa saattaa vauhdissa kipata itsensä nurin kaksin kerroin, mutta koiran liikkuessa lisää se saattaa pompahtaa siitä takaisin paikalleen. Tähän voisi auttaa takaosan alle lisättävät nauhat joihin koiran takajalat pujotetaan. Nämä toki jakavat mielipiteitä, kaikki koirat eivät tykkää "jalkanaruista" ja materiaali pitäisi valita tarkasti etteivät nauhat hankaa/kiristä.

Pepillä on aika nouseva vatsalinja, ja sillä paita roikkuu vatsan kohdalla (Pihlalla myös, muttei mielestäni niin selkeästi?). Mietinkin, että ehkä jokin säätösysteemi voisi olla hyvä. Vaikkapa joku yksinkertainen vatsan alueella oleva vedettävä nauhamekanismi joka olisi paidan sisällä piilossa (jottei veisi huomiota pois hienosta kuviosta)?

Nämä kaikki jutut ovat toisaalta ymmärrettäviä, sillä koiria on niin monen muotoisia ja ison koiran paidassa on luonnollisesti enemmän pinta-alaa, materiaalia joka ei aina voi olla niin "kompaktina pakettina" kuin pikkukoiran paita.


Pikkukoirien malli
(testaajina chihuahuat Paju ja Käpy, sama koko molemmilla: XXS) on toiminut täydellisyyttä hipoen kaikissa tilanteissa, samanlaista ohjelmaa on ollut kuin isoilla testaajilla. Ei ongelman ongelmaa, paidat ovat pysyneet menossa mukana loistavasti ja sopivat pikkupojille hyvin.

Paju on myös rämpinyt ihan umpihangessa paita päällään (harvinaista puuhaa, tämä talvi kun on ollut niin onnettoman lumeton täällä). Silloin hetken näytti siltä että paita olisi imaissut sisäänsä lunta, mutta kun nostin penskaa kaapiakseni lumet pois, ei sinne ollut päässytkään mitään.

Miniversiosta en siis löydä moitittavaa näiden chihutestaajien perusteella. Mutta jos mietin pikkukoiria laajemmin, niin ehkä jollain italianvinttikoiran mallisella pikkuisella tuo paidan vatsan kohdalta roikkuminen voisi myös tulla vastaan?


Plussat, miinukset, tähdet

+ Ulkonäkö: täydellinen koiraversio Jussipaidasta
+ Värivaihtoehdot
+ Kestävä, hyvälaatuinen ja helppohuoltoinen materiaali
+ Lämmittää
+ Joustaa, ei vaikeuta koirien liikkumista - on melkein kuin urheiluvaate
+ Urokset huomioitu paidan mallissa

- Vauhdikkaissa tilanteissa ison paidan kaulus joustaa, venyy ja valuu liikaa
- Isojen koirien kohdalla paita saattaa (koiran kropan muodosta riippuen!) näyttää aika löysältä ja hölskyä sen mukaisesti
- Jättikokoisille koirille ei ainakaan tällä hetkellä ole tarjolla kokoja

★★★★☆
4/5, suosittelen!

Haluaisin tässä vaiheessa vielä kerran kiittää isosti tästä yhteistyömahdollisuudesta! 😊Sokerina pohjalla: kuvia, kuvia ja vielä lisää kuvia
Ja näitähän on sitten tosiaankin paljon. Mielestäni näistä otoksista näkee hyvin miltä paidat ylipäätään näyttävät ja miten ne käyttäytyvät eri tilanteissa. 😊 Valitsin tähän ihan vaan "muutamia" suosikkejani, loput kuvat löydät kuvagalleriastani.


1 kommentti:

  1. Olipas kattava arvostelu! Omaa silmääni ei kyseinen kuosi oikein miellytä, mutta sehän on vaan makuasia. Ja niinkun monesti tämmöisten paitojen ongelmana on tuo etuosan venyvyys/vanuvuus, niinkun näistäkin kuvista näkee. Nuo pienet koirat näyttävät kyllä erityisen söppänöiltä paidat päällä <3

    VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs