Toipumista ja eristäytymistä

16.3.2020


Pihla on nyt sitten VIHDOIN sterkattu.

Viime viikon torstaina oli leikkausaika. Peppihän hyppäsi metrin ilmaan kun sille se eka rauhoituspiikki tuikattiin koipeen, Pihla ei tuntunut edes huomanneen piikitystä. Kovasti Pihukin yritti taistella väsyä vastaan, yritti pysyä tolpillaan vaikka kuinka huojui. Aika nopeasti se sitten lopulta kuitenkin simahti ja saatiin oikein nätisti lastattua paarien kyytiin.

Leikkaus meni hyvin, ja Pihu oli haettaessa sen verran hereillä että se sai jotenkuten tuettuna käveltyä autoon ja autosta petiin jatkamaan lääkepöhnästä selviämistä. Olkkariinhan me taas leiriydyttiin toipumisen ajaksi, oikein hieno lattiapetisetup meillä siellä.
Pihla selvisi sitä alun tokkurasta hitaammin kuin Peppi, mikä oli mielenkiintoista.


Alle viikko kulunut leikkauksesta, ja Pihlassa on jo virtaa kuin keskikokoisessa kylässä. Eihän se tietenkään ymmärrä, että sen omaksi parhaaksi sen on pakko ottaa todella iisisti tällä hetkellä. Se haluaisi jo riehua entiseen malliin, juosta pitkin metsiä, painia Pepin kanssa, hyppiä minne milloinkin. Mikään noista aktiviteeteista ei nyt vaan valitettavasti sovi tähän tilanteeseen... On muuten tosi hankalaa estää sitä hyppimästä kotona nojatuoleille/sohville. Se tapahtuu välillä niin nopeasti.

Pieniä hihnalenkkejä tehdään, ja KONGit ovat kovassa käytössä. Ostinkin uudenlaista täytettä niihin: maapähkinävoita! Jenkkityylistä aktivointia siis.. Ja juu, tarkistin ensin ettei ostamani pb sisällä xylitolia taikka muutenkaan mitään turhaa makeutusta.
Maapähkinävoilla on lääkkeetkin menneet alas hyvin. Tosin ne on makulääkkeitä jo lähtökohtaisesti, mutta Pihun lääkeasennevamma on niin vahva, että en usko että silti kelpaisivat ilman tuollaista extramaustetta päällä.

Peppi ja Paju pääsee esim koirapuistoon silloin tällöin, muuten ovat aika lailla noiden pikkulenkkien varassa myös.. Mutta eihän niitä kahta silleen muutenkaan haittaa tällainen leppoisampi ulkoilutahti. Varsinkin kun kelit on taas aika märkiä ja tympeitä.

Tarkkailen haavan kuntoa ja putsailen sitä kuraisten lenkkien jälkeen samaan tyyliin kuin Pepinkin sterkkahaavaa aikoinaan. Tikit pitää käydä poistamassa vajaan parin viikon päästä.
Pepin kauluri oli ihan liian iso Pihulle, mutta sille löytyi onneksi nopeasti järkevämmän kokoinen versio huikeaan yhden euron hintaan!

Nythän oli aika täydellinen ajankohta leikkauttaa tuo, kun muutenkin pitää jatkuvasti yltyvän koronakaaoksen takia möllöttää kotioloissa mahdollisimman paljon. Muistakaa pestä käsiä ja erakoitua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
template base by Designer Blogs