Täpärästi vältetty hukkareissu

13.3.2021


Meidän oli siskon kanssa tarkoitus reissata Oravasaareen, joka on tullut tutuksi syksyisenä retkikohteena sekä samalla hyvänä sienestys/marjastusmaastona. 
Ei olla ikinä käyty siellä talvella, ja kiinnosti nähdä mikä meininki siellä olisi tähän aikaan vuodesta. "Ennakkotietojen" perusteella vaikutti hyvältä: luultiin, että pääsee sinne autolla vaikka kuinka olisi lunta - mutta paikan päällä kävi hyvinkin nopeasti ilmi, ettei pääse. Auto olisi täytynyt jättää tosi kauas ettei se jää hankeen jumiin, ja sitten olisi pitänyt kahlata umpihangessa eväiden ym. kanssa kohteeseen, eikä se juuri sillä hetkellä tuntunut yhtään houkuttelevalta ajatukselta. 

 Lähdettiin tonkimaan nettiä, mitä muita retkikohteita lähistöltä löytyisi? Kaikenlaista löytyikin, mutta lumitilanteen huomioon ottaen parhaimmalta vaikutti Tusan uimaranta parkkipaikkoineen. 

Rannan erikoisuus on siellä sijaitseva lasinen kota, eli lasikota! Melko futuristinen rakennelma. Riehutettiin koiria järven jäällä (uskaltauduin jäälle vihdoin, jee! Täälläpäin jää on vielä tosi paksua, ja kuulemma tuo kyseinen järvi on matala anyway), paistettiin makkarat ulkona tulisijalla, ja edellisten kävijöiden lähdettyä siirryttiin kotaan ruokailemaan. 

Worna-raasu pelkäsi noita kotaan johtavia teräsritiläportaita, ja se piti kantaa sekä ylös että alas. Ihan ymmärrettävää, mutta varmaan jotain portaissakulkemistreeniä olisi hyvä ottaa. Onneksi oli nakkipaketti mukana, portaiden aiheuttama mielipaha katosi nopeasti 😂

Saatiin siis käännettyä lähes tuhoon tuomittu reissu hyväksi!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
template base by Designer Blogs