Vuoden eka telttaretki

18.6.2021


Viikko sitten reissattiin taas Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon - ei oltu telttailtu siellä vielä kertaakaan. Wornallehan tämä oli eka kerta teltassa ikinä.

Aluksi laitoin teinin vetovyöhön joustolla kiinni, mutta huomattuani kuinka vähän muita kävijöitä puistossa oli, napsautin sen flexiin että saa enemmän liikkumatilaa. Ja sehän otti siitä tilasta kaiken irti - ihan kuin ei ikinä olisi ollut flexin päässä, vaikka ulkoilee sen kera joka ikinen päivä. Penska oli niin innoissaan, ettei meinannut nahoissaan pysyä. Vähempikin riehuminen olisi mun mielestä riittänyt..

W meni monen monta kertaa uimaan oma-aloitteisesti jo silloin, kun sisko ei ollut vielä kerennyt mennä veteen sen seuraksi! Mahtavaa, että se vaikuttaisi oikeasti tykkäävän uimisesta. Tämä oli todella kuuma päivä, joten senkin takia tuo runsas uiskentelu oli oikein hyvä juttu.

Ilta ja yö suolla olivat ihan maagiset. Pakko käydä tuolla uudestaankin yöpymässä!

Suolla hyttysiä ei juurikaan näkynyt, mutta metsän puolella niitä oli aivan älyttömästi. Oli pakko vetäytyä telttaan piiloon syömään eväät.. Varsinkin mä olen näiden verenimijöiden suosikki. Siinä ne sitten inisivät telttaa vasten viiden armeijan voimin.. Melko kuumottavan kuuloista. Onneksi myöhemmin yöllä hyttysten ininä hukkui alueen vesilintujen konsertin alle.

Meidän telttapaikan lähellä oli laavu, jonka luo joku ihana ihminen oli tuonut rasiallisen tosi hienoja matkamuistokortteja! Oli monenlaisia, sekä tästä puistosta että Lauhanvuoren kansallispuistosta.

Teltassa Worna oli hetken hämillään, ihmetteli sekä sitä itse telttaa että tuota aiemmin mainittua hyttysten ininää - mutta sitten suht nopeasti painui unten maille. Ei pyrkinyt karkaamaan teltasta koko yönä. Varmasti se päätön riehuminen vaikutti rauhoittumiseen, mutta olihan ihanaa kun se ei lainkaan heittäytynyt levottomaksi.

Pajua ei kuvissa näy, se meni mummulaan yökyläilemään. Paju viihtyy kyllä eräjormailemassa jos saa olla irti, mutta kansallispuistossa pitää tietysti olla hihnan päässä.. Ja hihnasta puheen ollen: W on kytkettynä joka ikisessä kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
template base by Designer Blogs