Pihlan lääkärivisiitti ja elämä sen jälkeen

29.10.2021


Tämän kuun alkupuolella huomasin, että Pihla kävelee oudosti. Se ei varsinaisesti ontunut, vaan vähän "raahasi" toista takajalkaa. Myös käytöksestä huomasi että nyt on paha olla. Siitä sitten lääkäriin läpivalaistavaksi. Röntgenkuvista paljastui melko pahaa nivelrikkoa lonkissa molemmin puolin sekä selässä alkava spondyloosi.

Oireilun syy siis selvisi, mutta eipä olleet mitenkään kivoja uutisia. Sydän jätti pari lyöntiä väliin kun kuulin mitä kuvista paljastui: näkeekö Pihlakaan 10v synttäreitään? 😢
Kummallekaan vaivalle ei mahda mitään, etenevät ja pahenevat vain ajan kanssa. Kivunhallinta on ainoa mitä voi tehdä. Pitäisi taas vaan yrittää elää päivä kerrallaan, vaikka se onkin tällaiselle tulevanmurehtijalle melkeinpä mahdottomuus..

Pihla on ollut kipulääkekuurilla lääkärireissusta lähtien, sen jälkeen suunnitelmissa on hakea sille Cartrophen-pistoksia tai lisää lääkitystä. Hierontaakin suositeltiin. Lääkkeiden ansiosta Pihla onkin jo pirteämpi, eli onneksi tehoavat. Nivelravinnetta Pihu on syönyt jo vuosikaudet. Alun perin Pepille ostettu Back On Track-verkkoloimi sopii sille hieman säädettynä, joten sekin on käytössä.
Toivottavasti näillä keinoin Pihlan elämänlaatu pysyisi hyvänä vielä kauan.

Väistämättä pitää alkaa miettimään Wornalle uutta kaveria. Ja ei, tämän mietinnän aloittaminen ei todellakaan tarkoita, että Pihla olisi menossa nopealla aikataululla monttuun. Se on vaan fakta, että Pihlalle pitää turvata leppoisat vanhuudenpäivät varsinkin nyt, kun sillä on noita vaivoja. Wornalla taas pitää olla koirakaveri joka kestää riehumista, joka voisi mahdollisesti tulla vetohommiin mukaan, ja joka olisi sen vierellä silloinkin, kun Pihusta sitten oikeasti joskus aika jättää.
Onhan siinä Paju vielä sitten, mutta se ei mitenkään voi korvata oman kokoista leikkikaveria 😅

En tokikaan ole sokkona ryntäämässä ostamaan ihan vaan jotain random koiraa, jotta olisi W:llä kaveri. Ihan järjellä tässä olisi tarkoitus edetä, ei ole kiire. Haluaisin, että Wornalla olisi ikää ainakin 2v ennen kuin uusi tulokas liittyisi porukkaan, mutta riippuu mistä roikkuu.

2 kommenttia:

  1. Voi ei miten kurjat uutiset :( Paljon iloisia ja kivuttomia päiviä Pihlalle <3

    VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs