Ilma on niin paksua että voisi veitsellä leikata

10.7.2016Karmeat kelit. Sataa, sataa, sataa.. Ja jos ei sada, niin painostavan hiostavaa kosteutta riittää silti ilmassa yllin kyllin.

Postauksen alun ilta-aurinkokuviin liittyy varsinainen jännitystarina ajalta ennen tätä nyt käynnissä olevaa "sadekautta":

Poikettiin iltalenkillä pellolle, olin ottanut raskaamman kuvauskaluston mukaan pitkästä aikaa. Oli ollut aurinkoinen päivä eikä näyttänyt yhtään siltä että sataisi lähiaikoina.
Kuvasin lähinnä Pihlaa kun Peppi keskittyi mököttämään taustalla (pellon pohja oli auringosta huolimatta vieläkin suht. märkä. Pihlaa ei haitannut, Peppiä kylläkin).
Ihan yhtäkkiä taivaalle ilmaantui valtavia tummia pilviä, tuuli yltyi pahaenteisesti ja alkoi piskotella. Tuskanhiki nousi pintaan: mulla oli laukkuna mukana vain ohut kangaskassi (ainoa kameralaukku on tälle setille liian pieni ja uuden suhteen on vieläkin valinnanvaikeus) eikä mulla ollut edes koirankakkapusseja joilla olisin voinut muovittaa kameran ja kännykän, viimeinen pussi kun tuli käytettyä matkalla pellolle.

Alkoi hurja pakomatka kotia kohti, pikakävelyä ja ihan jopa juoksua. Yritin samalla katseellani etsiä ympäristöstä jotain tuuheita kuusia tms. joiden alle voisi yrittää syöksyä piiloon jos sade yltyy.
Vastoin kaikkia odotuksia päästiin kuitenkin kotiin, ja vaikka mun juoksuvauhti oli hidasta, oli siitä silti hyötyä.. Oltiin oltu alle minuutti sisällä kun näin ikkunasta kuinka taivas repesi ja alkoi ihan mieletön kaatosade. Eli vähänkin hitaammin jos oltaisiin liikuttu, niin.. Huhhuh.

Mitä tästä opin ja/tai muistin?
1. Suomen sää on arvaamaton, varsinkin kesäsää
2. Varusteet kuntoon!


Pari viikkoa sitten mainitsin että Pihla on ollut omituisen äkäinen. Syy selvisi. Sillä oli/on ihan jäätävä valeraskaus päällä.

Palapelin palat loksahtivat paikoilleen ja tajusin mistä on kyse kun alkoi näkyä muitakin ihan selkeitä valeraskauden merkkejä, kuten pentupesän rakentelua (sohvaan! Ei ole onneksi kaivanut reikää siihen, mutta istuintyynyt ovat lennelleet kun Pihlis vähän petaa.. Ks. kuvat yllä.), maidon erittämistä ja ruokahaluttomuutta. Turvonnutkin se taas on, aargh..
Ei tuo ole ennen näin näkyvästi oireillut valeraskautta, ihan ihme touhua.
Nyt ainakin osa näistä oireista on jo onneksi ohi: äkäisyys on laantunut, leikkiminen on taas kivaa ja ruoka maistuu.


Ostoksia tulee esiteltyä aika harvoin, tässä nyt jotain viimeaikaisia lueteltuna: nameja, kokeiluun merilevätabuja (aiemmin ollut käytössä Jahti&Vahti-jauhe jossa ei ole mitään vikaa, kunhan nyt vaan taas uuden kokeilu kiehtoi) ja Pihlalle uusi hihna.

Se hihna on tosi kiva, Hurttaa taas vaihteeksi. Alun perin meinasin hankkia jonkin nahkahihnan, mutta päädyin tuohon kun on niin nätin värinen, sopii yhteen Pihlan monien värikkäiden pantojen kanssa. Siihen on myös punottu sekaan heijastinmatskua, nerokasta!


...Ja nyt vielä kun muistan:
Blogi on täyttänyt 5v tuossa touko-kesäkuussa. Piti kirjoittaa tästä silloin kun se oli ajankohtaista, mutta aina unohtui. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Hieno saavutus multa, yleensä kun mun blogit potkaisee tyhjää parissa viikossa. Jotenkin näitä elukkojen kuulumisia vaan jaksaa kirjata vuodesta toiseen!

6 kommenttia:

 1. Onnea blogille vuosipäivästä! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan kesäisiä kuvia ♥, kuvastaa hyvin Suomen kesää :D
  Ja onnea vuosipäivästä!

  VastaaPoista
 3. elina: kiitos! 8)

  Heidi: kiitoksia! Joo, kyllä näistä kuvista aika hyvin näkyy näiden kesäsäiden monet sävyt :D

  VastaaPoista
 4. Mulla joskus kävi kännykän kans, että alkoi jäätävä kaatosade eikä ollut mitään kakkapussia ja takki ei pitänyt vettä. Kyl oli ihan karmee olo, että nytkö se hajoo. Onneksi on toiminut kuitenkin pari vuotta viel ton tapahtuneen jälkeen. Pitäis aina olla ainaki pari ylimääräistä kakkapussia mukana.:D

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavia kuvia! Niin kiva tunnelma. Ja haha tiiän ton tunteen kun juoksujalkaa pitää kipittää kotiin ettei kallisarvoinen omaisuus ole tuhon oma :D ja onnea blogin vuosipäivän johdosta!

  VastaaPoista
 6. Jenni: Hyvä ettei mennyt rikki :)
  Ja jep, todellakin kannattaa kantaa paaaljon kakkapusseja mukana, ovat monikäyttöisiä :D Mun kännykkä on pelastunut niiden avulla jo pari kertaa. Kyllä kirosin kun tässä megapahassa tilanteessa huomasin ettei olekaan pussin pussia missään :D

  Joanna: kiitoksia paljon! :) Joo, kiire tuli ihan syystä: tää kuvauskalusto ja varsinkin toi objektiivi on mulle niin tärkeä että kyllä olisi itku tullut jos olisivat kastuneet pahasti! :S

  VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs