Helvetinhurtan huolet

31.10.2020


Pepillä ei ole ollut helppo vuosi. Kaikenlaista terveyshäikkää se raasu on joutunut käymään läpi..

Aiemmin tänä syksynä sille pukkasi korvatulehdusta sekä mystistä anemiaa, jonka syytä lääkärikään ei saanut selville. Korva saatiin kuntoon huuhtelulla ja antibiooteilla, anemia väistyi rautapitoisen sapuskan ja kortisonin avulla.
Kortisoni on tujua tavaraa, eikä sen antamista voi lopettaa kertaheitolla + Peppi tuntuu edelleen tarvitsevan sitä. Niinpä sen antaminen jatkui pikkuhiljaa tarpeen mukaan vaihtelevin annostuksin - ja jatkuu edelleen.

Sitten yhtäkkiä alkoi muorilla todella raju ripuli - eikä sitä selättänyt mikään kotihoitokeino: ei Inupekt Forte, ei edes DIA-TAB.

Lopulta oli pakko viedä Peppi lääkäriin. Verikokeet - taas. Ei tulehdusta, ei kuumetta... Lääkäri keksi kaksi mahdollista syytä: pöpö/loistartunta (esim. giardia) taikka tuo anemian hoitoon tarvittu kortisoni - se on voinut ärsyttää suolistoa.

Kotiin vietiin iso kasa lääkkeitä kokeiluun.. Ja tätä kirjoittaessa Peppi on vääntänyt jo parikin kiinteää läjää! En osaa sanoa, mikä niistä monista lääkkeistä sitä lopulta auttoi, mutta tärkeintä on, että se voi paremmin. Ilmeisesti kortisonin syytä tämä ei nyt sitten ollut, kun muori saa sitä kuitenkin edelleen.
Ollaan vielä varovaisia ja lääkintä jatkuu tovin - ruokaa muorille sentään uskaltaa antaa enemmän nyt.

Pepin voinnin parantuessa napsin siitä äkkiä tämän vuoden Halloweenkuvat. Naamassa sillä on myrkytöntä lasten naamaväriä. Jotain kallo-lookia tuolla värillä tavoittelin, mutta Uruk-hai tuosta enemmän tulee mieleen.. No, sopiihan sekin Halloweeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
template base by Designer Blogs