Vastaukset kysymyksiin

25.1.2015

Tässäpä nämä nyt tulee. Kiitos vielä kysymyksistä! Yritin kirjoittaa vähän tavallista selkeämmin/kirjakielisemmin kuin yleensä.

Kerro viisi random-asiaa koiristasi (esim. onko huonoja tapoja tai ihan mitä vaan!)
PEPPI
1. Peppi on ylläripusujen mestari. Moiskauttaa pusun kun sitä vähiten odottaa, kuten vaikkapa silloin, kun koirapuistossa kyykistyy silittämään jotain pikkukoiraa.. Onneksi se yleensä kohdistaa nämä pusunsa uhrin poskelle eikä esim. suuhun. Peppi tykkää ihmisistä eikä nirsoile, kohteeksi kelpaa melkein kuka vain.
2. Kun tulen kotiin tai joku kiva lemppari-ihminen tulee kylään, Pepin on pakko saada ottaa jotain suuhunsa ja sitten se kävelee sen kanssa ympäri kämppää hyvin iloisena. Yleensä se nappaa eteisestä kengän, mutta hiusharja tai telkkarin kaukosäädinkin käy jos sellaisen löytää jostain läheltä. Lopulta se vain jättää sen aarteensa jonnekin, usein sohvalle..
3. Viime aikoina Peppi ei ole ollut ihan oma puhtoisen viaton itsensä, se on yksinolojen aikana pöllinyt keittiön pöydältä & tasoilta syötävää ja tiskejä + patalappuja nuoltavaksi. Onneksi tämän voi ratkaista siirtämällä kaiken liian houkuttelevan piiloon ja tiskaaminen toki auttaa myös.
4. Peppi on tuoksukoira. Tai ainakin mun mielestä on. Ei se miltään kukkasilta tuoksu, enkä oikeastaan tiedä miten sitä kuvailisi niin, että sen voisi ymmärtää- en tiedä mihin sitä vertaisi? Pointti on kuitenkin se, että se tuoksuu hyvältä. Nih.
5. Pepin ihka ensimmäinen lempinimi oli Mureena. Äitini keksi sen katsoessaan kuinka pentu-Peppi paini Werneri-mopsipojan kanssa. Kun Peppi makasi lattialla näykkien Wernerin jalkoja, se näytti kuulemma suutaan aukovalta mureenalta. Imartelevaa, eikö?

PIHLA
1. Pihla ei juurikaan hauku. Se haukahtaa keskimäärin n. 1-3 kertaa kuukaudessa.
2. ...Sen sijaan muuta ääntelyä saa kuulla päivittäin paljon. Kaikkea epämääräisestä matalasta örinästä suoranaiseen kiljumiseen. On se puhelias otus. Varsinkin ruoka-ajan lähestyessä hänellä on rutkasti asiaa.
3. Aiemmin Pihla halusi nukkua vain ja ainoastaan lattialla tai koiranpedissä, ei tykännyt ollenkaan olla sohvalla tai sängyllä. Nyt siitä on muuttunut Pepin tyyliin erittäin mukavuudenhaluinen pullamössöeläin.
4. Nukkumisesta puheenollen: Pihlis nukkuu usein selällään ja se näyttää erittäin hölmöltä.
5. Pihla ei tykkää pesuun joutumisesta, jo pelkkä käsky "pesulle!" inhottaa sitä syvästi. Onneksi sitä ei usein tarvitsekaan pestä.

Haaveiletko kolmannesta koirasta? Koska, mitä ja milloin?
Kuumeilua ja haaveilua on ollut ilmassa. Kolmas koira tulee kyllä - ehkä jo tänä vuonna, ehkä ensi vuonna tai sitten vasta vuosien päästä, mutta kuitenkin! Olen nyt kypsytellyt mielessäni ajatusta jostain pienestä seurakoirasta, saas nähdä.. Mietityt rodut pysyköön salaisuutena vielä.

Mikä sai sinut innostumaan bloggaamisesta?
Kaikki sai alkunsa kun kaveri linkitti bostoninterrieri Maijan blogin luettavaksi (valitettavasti sen päivittäminen on lopetettu jo kauan sitten). Blogi oli mielestäni ihan mahtava, ja sen lemmikkiaiheisia merkintöjä selatessa iski inspiraatio: halusin itsekin kokeilla kirjata lemmikkien kuulumisia nettiin kuvien kera. Niinpä sitten toteutin suunnitelmani ja perustin Pepille + kissoille blogin. Pepillä oli ikää tuolloin n. 6kk.

Mitä ovat bloggaamisen parhaat puolet? Onko bloggaamisessa huonoja puolia?
Tämä on kivaa ja rentouttavaa pientä näpertämistä, se on tässä parasta! Huonot puolet.. Noh, välillä olen ihan liian itsekriittinen ulkoasun & sisällön suhteen ja se aiheuttaa tuskastumista.

Miksi seropi, eikä rotupi?
Mikään yksittäinen rotu ei ole tuntunut tarpeeksi vahvasti "omalta" että olisin sellaisen halunnut itselleni hankkia. Niinpä nämä sekasotkut ovat sitten tuntuneet oikein hyvältä vaihtoehdolta kun eivät tule mistään tietystä "muotista"..? Jotenkin näin muotoilisin asian.

Kolme suosikkirotuasi?
1. tanskandoggi, 2. mopsi, 3. chihuahua (oli pakko saada jatkaa top vitoseen: 4. siperianhusky 5. pitkäkarvainen collie)

...Hitto, tästähän näkee vähän noita pikkukoirarotuja joita yritin "salata"...

Miten päädyit juuri omiin koiriisi?
Peppi: kriteeri? Halusin seurakoiran.
Rotukoirat oli rajattu ulos mietinnästä (miksi? ks. vastaukseni kysymykseen nro. 5) -> sekarotuisten selaamista -> ei löytynyt kiinnostavia pentuja -> kirjoitin ostoilmoituksen -> spostiin tuli yhteydenotto Pepin kasvattajalta -> juttelua, päätös varauksesta.
Olin ensimmäisten joukossa varaamassa pentua, valitsin Pepin koska se oli ainoa musta narttu ja juuri sen halusin.

Pihla: kriteerit? Halusin toisen koiran, Pepille koirakaverin ja sen tyyppisen sessen joka voisi sopia vetohommiin.
Rotukoirat oli rajattu ulos mietinnästä (miksi? ks. vastaukseni kysymykseen nro. 5) -> sekarotuisten selaamista -> löytyi muutamia kiinnostavia pentueita, laitoin ne harkintaan -> kirjoitin ostoilmoituksen taas tehostaakseni hakua -> spostiin tuli yhteydenotto Pihlan kasvattajalta -> tämä pentue oli yksi niistä jotka olivat siellä harkintalistalla -> juttelua, päätös varauksesta.
Pihla oli viimeinen kotia etsivä pentu joten ei tarvinnut miettiä minkä ottaisin, hah.

Mitä ruokaa teillä syödään?
KOIRAT:
50% raakaa lihaa + 50% nappulaa + lisät / & kasvissosetta, kananmunaa / & lihaisia raakaluita


KISSAT:
Niille mietin just ruokintauudistusta. Ovat syöneet märkäruokaa (merkit vaihtelee), mutta olis tarkoitus alkaa niillekin syöttämään raakaa lihaa.

OMISTAJA:
Tämä ihmisolento syö kaikkea kamalaa ja epäterveellistä.

Kerro harrastuksestasi valokuvaajana!
Koirabloggaamisen aloittamisen ansiosta se tämäkin harrastus käynnistyi toden teolla. Blogiin piti saada kuvia, joten silloinen uskollinen pokkarini oli kovassa käytössä. Ahkeran kuvaamisen ja erilaisten kokeilujen kautta aloin kehittymään kuvakulmien käytössä, kuvankäsittelyssä jne.
Vuoden 2011 jouluna sain vanhemmiltani joululahjaksi ensimmäisen järkkärini, se oli Canon EOS 1100d (se on vieläkin kuvioissa, varakamerana). Sen kanssa harrastus sitten taas eteni. Aluksi tosin käytin sitä samaan tyyliin kuin pokkariakin eli aivot narikkaan ja räpsräpsräps vaan, mutta myöhemmin aloin tajuamaan säädöistäkin jotain, ostelin objektiivejä ja kehityin ihan kivasti.
Vuoden 2013 syksyllä tuli sitten ostettua uusi runko, Canon EOS 60d.
Vieläkin on paljon opittavaa. On tämä mukava harrastus vaikka välillä onkin niitä kausia kun kaikki kuvat tuntuu olevan pelkkää sontaa..

Mitä pelkäät?
Sitä, että rakkaille ihmisille & eläimille sattuu jotain ikävää. Vähäpätöisempänä pelkona voisi mainita pitkäjalkaiset lukit. Hyisssss.

Mistä keksit koiriesi nimet?
Pepille halusin simppelin, suomalaisen nimen. Aino oli yksi vaihtoehto, sitten jostain tuli tämä Peppi ja se tuntui sopivan pennulle, oli kivan ytimekäskin.
Pihlalle oli samojen kriteerien perusteella valmiina odottamassa tasan kaksi vaihtoehtoa, Pihla ja toinen oli muistaakseni Tekla, molemmat bongattu joskus jostain ja jäivät mieleen. Mietinnän jälkeen valitsin Pihlan.
...Ja siten kätevästi heitin itseni P-nimiteemaan jumiin. Heh.

Lempibändisi?
Sanonpa että Studio Killers.

Jos joutuisit valitsemaan tuhannen euron ja koiranpennun välillä, kumpi voittaisi?
Jos pitäisi valita nyt heti, ottaisin rahat. Jos taas voisin jotenkin lykätä päätöksentekoa vaikkapa kesään, voisin valita pennun.

Millainen olisi unelmakoirasi? Eikä sitten vastata että omat koirat ovat ;) Tai saat vastata jos näin onnellisesti on
Unelmakoira olisi hitusen "paranneltu" Peppi. Muuttaisin sen luonnetta siten, että se olisi koirasosiaalisempi ja 'kovempi' (ettei olisi niin ahdistumiseen taipuvainen). Mutta on se tuollaisenaankin melkoinen unelma. ♥

Haluaisitko muuttaa johonkin nykyisestä asuinpaikastasi, miksi/miksi et?
Olisi kivaa asua jossain, öh, maanläheisemmässä paikassa. Joku maaseutumainen, hiljainen pikkukylä. On joskus tuollaisessa paikassa tullut asuttuakin ja ikävä on niitä aikoja.

Mikä on lempivuodenaikasi?
Jaetulla ykkössijalla kesä ja talvi. Kesän kuuluu olla aurinkoinen ja lämmin (muttei paahtavan kuuma) + talvella kuuluu olla paljon lunta ja just sopivasti pakkasta.

Kauhein ja paras kokemuksesi koirien parissa?
Pepin kanssa kauheinta oli varmaan se, kun se junnuna karkasi rusakon perään. Se oli eka kerta kun tuollaista sattui ja olin ihan paniikissa, pelkäsin että se juoksee pitkäkorvan perässä auton alle tms. Siinä rytäkässä myös hukkasin kotiavaimeni tapahtumapaikka-pellolle ja sekin toi ikävää lisämaustetta siihen tilanteeseen...
Noh, Pöppö jahtasi pupua niin kauan kunnes se katosi johonkin pusikkoon ja sitten koiranen palasi mun luo, oli ihan kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.

Pihlan kanssa kauheinta oli, kun se pienenä pentuna kärsi jatkuvista vatsavaivoista (ripulointia) - sitä ei millään saatu taltutettua kotikonstein, vaan järeät lääkäritutkimukset- ja hoidot tarvittiin että pentu saatiin kuntoon. Se oli tosi stressaavaa aikaa. Yksi hieno hetki olikin se, kun se sairastelu loppui.

Parhaana kokemuksena voisi mainita esim. ihan yleisesti sen voittajafiiliksen kun jokin koirille opetettu asia alkaa sujua. Suurin tällainen tunne tuli varmaan silloin, kun tajusin että irtiolot tosiaankin toimii, jee!

Miten kuvailisit itseäsi kolmella adjektiivilla?
Temperamenttinen, huumorintajuinen, luotettava? Tämä oli vaikein kysymys!

Kamerakalustosi, millä kuvaat?
Canon EOS 60d + Canon EF 85mm f/1.8 USM + Canon EF 70-200mm 4.0 L USM

70-200mm on uusin lisäys kalustoon. Sillä en ole paljoa kuvannut vielä, kai jotenkin ujostelen sitä kun se on zoom ja olen niin juurtunut kiinteisiin. Tänä vuonna aion kyllä ryhdistäytyä ja käyttää sitä useammin.

Pepin ja Pihlan luonteellisesti suurin ero?
Jaa-a, seura on alkanut tehdä kaltaisekseen ja varmaan vuoden päästä mulla on kaksi luonteeltaan lähes identtistä lahnaa... On Pihla kuitenkin itsevarmempi ja isommalla egolla varustettu.

Kuvissa on vilahdellut vaikka minkälaista pantaa ja remmiä, lasketko itsesi välineurheilijaksi?
Tunnustan, olen välineurheilija! Mutku.. Koirakrääsää on vaan niin kivaa ostella (varsinkin pantoja).

Tärkeintä blogissa (tai mihin panostat omassasi): visuaalisuus vai sisältö?
Mä keskityn visuaaliseen puoleen enemmän.

Esittelyyn kaikki pannat ja remmit sun muut ;)
Apuaaaa...! Mun jaaritteluun taipuvaisella kirjoittelutyylillä niiden esittelyyn menis ikä ja terveys, joten yksinkertaistan tätä..
Lätkin vain tavaraa lattialle ja otin kännykällä kuvat. Pikkukuvaa klikkaamalla aukeaa kuva isompana ja käsittelemättömänä. Toivottavasti näistä saa edes jotain selvää.Vasemmalta oikealle: pannat, hihnat, valjaat

Pantakuvasta puuttuu Pepin punainen nylonpentupanta (hukassa) ja yksi ketjupanta (se toimittaa Pepin yksilövetorenkaassa kiinnityssysteemin virkaa..). Kuvassa on mukana myös yksi kissanpanta, löydätkö sen?
Remmikuvassa on mukana myös vetoliinat + siitä puuttuu jälkiliinat (unohdin laittaa ne tuohon). Btw: nuo vaaleanpunaiset muovijutut on kakkapusseja..
Valjaskuvasta puuttuu Pepin vaaleanpunaiset tekonahkavaljaat (hukassa) ja kissojen valjaat (unohdin laittaa ne tuohon).

Useimmat näistä on ostettu ihan paikallisista lemmikkitavarakaupoista. Osa tilattu netistä. Pantoja on ostettu myös koiranäyttelyistä ja osan niistä olen saanut tuliaisina Espanjasta.

Kumpi koirista on ollut helpompi koulutettava?
Molemmat ovat olleet aika samalla vaikeustasolla.

Miten P&P reagoi muihin koiriin?
Peppi remmissä: remmiräyhää satunnaisesti. Nykyään ei huuda kaikille vastaantuleville koirille, enimmäkseen pikkupiskeille??..
Pihla remmissä: enimmäkseen EVVK-meininki ja ohittaa nätisti, remmiräyhiä tuijottaa ihmetellen ja oikein pahasti räyhääville saattaa jopa päästää sen yksittäisen haukahduksen
Peppi vapaana: enimmäkseen EVVK-meininki, liian innokkaasti tutustuville antaa lähdöt hampaat irvessä huutaen
Pihla vapaana: tekee tuttavuutta, joillekin haastaa riitaa isottelemalla, useimpien kanssa leikkii edes vähän

Onko sulla koirahistoriaa ennen tätä kaksikkoa, millainen?
Omat koirat tuli kuvioihin vasta täysikäisyyden saavuttamisen jälkeen, sitä ennen on tullut hengailtua äitini mopsien, siskoni chihujen ja veljeni harmaan norjanhirvikoiran kanssa. Lapsuudessa meidän perheellä oli noutajia (kultainennoutaja & labradorinnoutaja).

Mikä on parasta kissoissa?
Kissan kanssa ei tarvitse mennä ulos lenkille jääkylmään sateeseen. Kissan kehräämisen kuuntelu on myös ihanaa.

Onko joku koiralaji jota haluaisit päästä kokeilemaan?
Veto oli kauan se juttu jota halusin kokeilla ja nythän se harrastus on päästy aloittamaankin. Mitäs muuta..? Sikajahti on joskus käynyt mielessä, molemmat koirat vois tykätä tuosta touhusta.

Minkälainen on hyvä koiranomistaja?
Sellainen, jolla on tarpeeksi rakkautta, aikaa, tilaa ja muita resursseja jotta pystyy tarjoamaan koirille hyvän elämän.

4 kommenttia:

 1. Pentukuumeilu on jotain niin parasta
  t. pennunodottaja... (hups sanoin sen ääneen.. :D)

  VastaaPoista
 2. Eiiii, pentukuumeilu on kamalaa..! :D

  VastaaPoista
 3. Oi oli kiva lukee nää vastaukset! Tuli ihan sellanen fiilis et mäki haluun tehdä kysymyspostauksen :D Peppi ja mun Nana on muuten 100% samanlaisia toisten koirien suhteen ton vastauksen perusteella, hauskaa

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä hauskaa toteuttaa tämä kysymysrumba nyt kun se jopa onnistui! :D
  He ovat sitten samiksia :D Aina ihan kiva kuulla ettei Peppi ole ainoa "tiukkapipoinen täti" x)

  VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs