The Sekatavarapostaus Before Christmas

13.12.2017


Halusin taas tällaisen kännykkäräpsäisyillä kuvitetun sekapostauksen tehdä vielä ennen joulua. Ja nyt kun nuo kuvat sain tähän läntättyä, en muista mistä piti kirjoittaa.. Töööh. Kokeilen jälleen kerran vaan listata tähän kaikenlaista mitä mieleen tulee.


- Lunta sateli eilen pitkin päivää ja hyvällä tuurilla se pysynee maassa ainakin viikon, ehkä..? - nyt pitää siis ehtiä äkkiä kuvaamaan joulukuvat! ❄

- En ole vieläkään löytänyt Pajulle sitä talvitakkia.. Varsinainen ikuisuusprojekti tämäkin. Onneksi ei ole kovia pakkasia tulossa ihan vielä.

- Pajua ei tosin kiinnosta mitkään takit sun muut, se olisi kaikkein mieluiten jonkin sortin sisäkoira tällä hetkellä. 🙃 Tai no, kyllä se valoisaan aikaan ulkoilee ihan mielellään, mutta pimeällä lenkkeily ei maistuisi sille yhtään. Olen miettinyt että ehkä pitää sen liikuntajuttuja jotenkin muuttaa niin, että leikitän sitä iltaisin sisällä ja ulkona sen tarvitsisi sitten käydä vain asioillaan.. Saisi siis jäädä kotiin silloin kun mä lähden tarpomaan pimeyteen tyttöjen kanssa.

- Näin elukkakaupan hyllyllä koirille tarkoitettua jouluruokaa (eli jouluisiin kääreisiin pakattua perus purkkimössöä) ja en tiedä millä pystyn vastustamaan niiden ostamista.. 😂 Tuollaiset hölmöt erikoisjutut vetoaa muhun vahvasti. Jos niissä on jotain mitä nuo mun kaksi ruokavammaista mussukkaa ei pysty syömään, niin sitten on toki helpompi jättää ne hyllyyn.

- Tämä ei ole maksettu mainos: tiesittekö, että jos laittaa Musti&Mirrin kanta-asiakassivuille lemmikkiensä tiedot, voi lemmikki/lemmikit saada syntymäpäivänään lahjan (mikäli osoitetietosikin ovat siellä ajan tasalla)? Olettaisin että se on joku herkku/nappulanäytepussi. Jostain koiraryhmästä luin tällaista.. Omien elukoiden tiedot sinne lykkäsin pari viikkoa sitten. Pepin synttärit lähestyy, saas nähdä tuleeko hälle sieltä jotain. Ei vedetä herneitä neniin vaikkei tulisikaan.

Edit: lahja ei tule automaattisesti eikä se tule postissa: lemmikin syntymäpäivänä sähköpostiisi ja/tai puhelimeesi tulee koodi jota M&M-myymälässä näyttämällä saat valita lahjan!

- Osa Pepin tämänkertaisesta synttärikakusta odottaa muuten jo pääpäivää pakastimessa.

- Olin viime viikolla poissa koirien luota yli 24h kun menin pidemmän kaavan kautta Tampereelle shoppailemaan. Enpä ole ollut koirista erossa noin kauan.. ikinä?
Jäivät äiteen luo ja muuten siellä oli mennyt hyvin, mutta illalla olivat vähän ärsyttävästi kytänneet ovea että koska mä tuun 😅 Olivat kuitenkin malttaneet nukkuakin lopulta.
Mä taas hotellihuoneessa tuskailin eroahdistuksen kourissa, en meinannut saada nukuttua kun ei ollut yhtäkään koiraa vieressä. 😅

+ Pidempi avautuminen:
Irtokoirakohtaamisia tulee täällä tosi harvoin vastaan. Yhden käden sormille mahtuu ne tapaukset jotka nyt muistan, ja ne ovat olleet harmittomia. Niissä vieras koira on lähtenyt rauhalliseen tahtiin tulemaan meitä kohti, mutta sitten ne ovat aina ihan hyvissä ajoin havahtuneet omistajiensa kutsuihin ja tehneet U-käännökset.

Nyt kuitenkin pari päivää sitten osui kohdalle sellainen reippaasti ikävämpi insidentti. Käveltiin koirien kanssa metsätietä kotiinpäin kun yhtäkkiä sivusta metsästä alkaa kuulua ihmisen huutelua ja seuraavaksi töminää. Yhtäkkiä dobermanni syöksyy kovaa vauhtia meitä kohti sieltä metsän siimeksestä, ja näin heti että sen katse oli suunnattu Pajuun. Aloin huutaa kuin hinaaja ja nappasin Pajun syliini*, onneksi olin tarpeeksi nopea. Jatkoin räyhäämistä ja dobberi selkeästi totesi että on parempi liueta paikalta (en yhtään ihmettele, mun ääni on hyvin kuuluva ja vertahyytävä kun oon tarpeeksi vihainen!), ja niinpä se luikki takaisin sinne mistä tulikin.

Omistajaa ei näkynyt, mutta kuulin että siellä metässä hän jotain inisi, en saanut siitä mitään selvää. Olin vieläkin ihan sydänkohtauksen partaalla ja erittäin äkäinen, joten ärjäisin vaan että kannattaisi pitää se koira hallinnassa. Hetkeksi vielä jäin siihen, yritin odottaa että josko se omistaja tulisi katsomaan että kävikö meille kuinkaan ja esim. pyytäisi anteeksi tapahtunutta, mutta ei häntä näkynyt. Sitten jatkoin matkaa, aloin pelätä että se koira ryntää sieltä uudestaan kohti.

Tätä tilannetta/sen selvittelyä toki vaikeutti se, että mun ja sen omistajan välillä on ilmeisesti jonkinasteinen kielimuuri.. Tämä ei ollut meidän ensimmäinen epämiellyttävä kohtaaminen tämän kaksikon kanssa, mutta ensimmäinen kerta kun koira oli noin irrallaan riehumassa, yleensä on sentään ollut kytkettynä.

ONNEKSI mun koirat oli silloin hihnoissa.. En halua edes ajatella mikä olisi ollut lopputulos jos Paju olisi ollut irti ja lähtenyt paniikissa juoksemaan karkuun.

Minikoiran omistajana isot irtokoirat pelottaa ihan erityisen superpaljon.. Siihen kun ei paljoa vaadita että noin pienelle käy peruuttamattoman huonosti.

* Jep, syliin vaan. Ja aion jatkossakin tuollaisissa tilanteissa nostaa syliin vaikka ekspertit aina marmattaa että huihyi ei kannattaisi. Mieluummin mä edes yritän suojella sitä nostamalla ylös kuin jätän sinne maahan silleen "lol, pärjäile".

Nyt kun saatiin tuo ikävä juttu alta pois, niin lopuksi vielä pieni kollaasi muista viimeaikaisista kännykuvista,

3 kommenttia:

 1. Silloin, kun mulla oli vielä yksi koira, otin sen aina syliin irtokoiran tullessa, vaikka joka paikassa sanotaan, miten ei missään tapauksessa saisi niin tehdä. Se ei kyllä ollut mikään pikkukoira edes vaan vajaa 20kg, mutta lukuisista irtokoirakohtaamisista selvittiin tällä tavoin ilman vahinkoa ja ainoastaan yksi paikalle pamahtanut koira on alkanut hyppiä päälle, mutta onneksi sitä oli omistaja (vai hoitajako tais olla) heti komentamassa ja koira totteli.

  Meille kävi jokunen vuosi sitten vähän vastaava tapaus kuin teillä tuon dobberin kanssa. Oltiin luontopolulla lenkkeilemässä, mulla koirat kiinni, kun yhtäkkiä meidän takaa polulta juoksee dalmis suoraan toisen koirani kurkkuun kiinni. Onni onnettomuudessa, että minun koirani ei provosoitunut vaan oli ihan kummissaan, että kuka sieltä yhtäkkiä päälle ryntäsi, ja että en ollut sillä kertaa lenkillä yksin vaan siskoni kanssa ja että dalmiksella oli valjaat päällä, joten siskoni sai revittyä dalmiksen pois. Jostain kaukaa polulta kuuluu vaimeita huikkauksia "jalii" ja huudan takaisin, että se on täällä tappelemassa. Vaihdetaan siskon kanssa koiria ja lähden viemään dalmista (joka murisee edelleen) vastaan omistajaansa, jolla ei ole mitään kiirettä saapua paikalle. Aika tylysti kerron, mitä tapahtui, ja omistaja mitään sanomatta vain ottaa koiransa, edes mitään pahoitteluja ei tullut.

  VastaaPoista
 2. Miten tuonne musti&mirrin sivulle saa lisättyä lemmikin? Kirjauduin sisään ja olen kanta-asiakas, mutta omissa tiedoissa ei näy semmoista vaihtoehtoa ja kun yritän mennä kanta-asiakkuus-kohtaan niin tulee vain video pentutreffeistä.

  VastaaPoista
 3. Aliel
  Oho, no joo miksei isompaakin koiraa voisi syliin ottaa jos vaan jaksaa ja sillä saa turhia konflikteja vältettyä! :)

  Ja jaiks, kuulostipa kauhealta tuokin tilanne, onneksi koirallesi ei käynyt huonosti etkä ollut yksin kun tuo tapahtui!

  Aivan ihania ovat nämä omistajat jotka ei yhtään pahoittele eivätkä muutenkaan kanna vastuuta tapahtuneesta.. Aargh! Nämä on varmaan niitä samoja tyyppejä jotka lähtisivät juosten karkuun paikalta mikäli heidän koiransa kävisi tappoaikein johonkin kiinni... Tosi turvallinen olo tulee kun tietää että tällaisiakin tuolla menee koirat irti liikkuen..


  Anonyymi:
  Muistaakseni heti kirjauduttuaan pääsi suoraan sinne kanta-asiakassivuille josta pääsi lisäämään lemmikkien tiedot jne.. Mutta totta tosiaan, nyt kun kirjauduin, niin tuolla sivuilla ei ole muuta kuin tuo pentutreffivideo!

  Näyttää siltä että tuo osa sivustosta on nyt jotenkin ihan sekaisin, sivun otsikkonakin on tuolla "Tietoa Kaveri-ohjelmasta" ja sekään ei mätsää tuon osion sisältöön.. Pitänee laittaa viestiä tuosta sinne.


  Anyways, löysin nyt tälläerää toisen reitin sinne profiilijuttuun:

  https://tassututka.mustijamirri.fi/ -> yläpalkista kanta-asiakkuus, klik -> kirjaudu tunnuksillasi -> pääset toivottavasti sivulle joka näyttää esim. bonustilisi saldon. (tässä vaiheessa osoitteen tulisi olla https://talous.mustijamirri.fi/ )

  Sivun oikeassa reunassa on sitten linkki "lisää lemmikki", sitä kautta pääsee ne lemmikin tiedot & kuvat laittamaan! :)

  VastaaPoista

 
template base by Designer Blogs