Plusmiinus

6.12.2016Hyvää itsenäisyyspäivää!


Täällä lämpötilat ja lumitilanteet jojoilee taas ihan miten sattuu. Ensin tulee lunta urakalla, mutta heti lumisateen loputtua mennään plussalle ja lopulta jäljelle jää vain ohut kerros rumaa vetistä lunta (+ hirvittävät määrät jäätä kun seuraava pakkasaalto iskee). Siis tismalleen tämä kuvailemani tapahtumien sarja on käyty läpi jo monta kertaa ihan viime viikkojen aikana! No, toivottavasti jouluna olisi edes tämän verran lunta kuin nyt on.

Listamuodossa loput asiat,
- Pihla on nykyään ihme pissanpihtailija aamuisin. Vain ja ainoastaan aamuisin. Ei meinaa millään mennä pissille, ja jos erehdyn turhautumaan (vaikken näyttäisi sitä mitenkään), niin sitten se pihtailee vielä kauemmin. Ärsyttävää. Oon nyt kehunut sitä ihan kuin jotain pentua kun se viimein tulee hoidettua. Luulisi, että nukutun yön jälkeen haluaisi käydä vessa-asioilla mahdollisimman nopeasti.

- Meillä on Pajun kanssa sopimus että jouluun mennessä Kaoottinen Pentuhuone palaa alkuperäiseen muotoonsa eli olohuoneeksi. Matot takaisin lattialle jne. Nyt vaikuttaa siltä että voi onnistuakin, poika on jo "yökuiva" ja vahinkojakin sattuu harvoin.

- Eräänä viikonloppuna tosin puski puppy blues päälle vahvasti kun penska onnistui lirauttelemaan sisälle monta kertaa vaikka vein ulos just yhtä säännöllisesti kuin ennenkin. Sen lisäksi vekara oli sitä mieltä että lol äksdee nyt ei muuten syödä mitään, ja sehän on hirveän kivaa kun tuollainen jo valmiiksi pikkuinen otus päättää näännyttää itseään. Onneksi asiat palasivat raiteilleen ja ruoka maistuu taas.

- Ruoasta puheen ollen, mä en enää ole yhtään uskollinen millekään tietylle nappulamerkille. Ostan milloin mitäkin esim. tarjousten perusteella (on tosin olemassa nappuloita joihin en koske vaikka kuinka halvalla saisi..). Eipä tästä vaihtelusta näytä olevan mitään haittaa, vatsat toimii kaikilla eikä näy mitään iho-oireilua taikka muutakaan tavallisesti poikkeavaa.
Tällä hetkellä on kokeilussa PrimaDog jota etenkin Paju rakastaa. Se tuleekin syömään sitä vähän kauemmin koska sen säkki tyhjenee hyvin hitaasti.

- Piti ostaa uutta sinkkivalmistetta kun edellinen NutraZinc-puteli tyhjeni. Kauan se kestikin. Nyt päätin tilata Vidan vahvaa sinkkiä, sitä kun on niin kovasti kehuttu koirapiireissä.

- Mitäs Pajun kanssa on treenattu.. Istumista, paikka-käskyä, pöydälläseisontaa, hihnakävelyä..
Näistä huonoiten sujuu tuo hihnassa meno, en ymmärrä mikä siinä niin nyppii. Poika jumittaa hihnassa, ottaa pari askelta ja sitten taas jumitetaan ja inistään. Ennen lumien tuloa tämä sujui paremmin. Irti tuo kulkee ja seuraa oikein kivasti, mutta pakko siihen hihnaankin on tottua kun ei aina voi viipottaa irti.
Kestän kyllä tuon jumittamisen, mutta kylmät kelit hankaloittaa tilannetta kun ei me voida kovin kauaa tuolla seisoskella, pikkuelukka jäätyy. Siispä pienissä pätkissä jatketaan, ehkä se joskus sujuu.

- Metsässä ja koirapuistossa ollaan käyty kaikin, koirapuistosta Paju tykkää ehkä vähän enemmän kun siellä lumi on tamppaantunut tasaiseksi eikä joudu rämpimään syvemmässä.. Tuolla meidän vakiopuistossa vaan ei ole erikseen puolia isoille ja pienille, joten ruuhka-aikaan ei pikkujäbää sinne viitsi viedä ettei vaan tallaudu.

- Kuten kuvista näkyy, napero on saanut omat tossut ja niitä on sovitettu vaihtelevalla menestyksellä. Etujaloissa pysyvät jotenkuten, takajalkoihin ainakin pitää keksiä joku systeemi jolla pysyvät jaloissa ilman että kuitenkaan verenkierto lakkaa tai muuta mukavaa.

- Paju on keksinyt nylkyttämisen jalon taidon, Waltteri-parka on sen ykkösuhri. Se on poijjaan mielestä kivointa puuhaa ikinä ja on ihan tyhmää kun ilkeä ihmisolento aina sanoo ettei sitä muka saisi harrastaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
template base by Designer Blogs